Lapteviečiai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Pradinis

Lapteviečių susitikimas Rumšiškėse 2023 06 17

El. paštas Spausdinti

Mielieji,

2023 m. birželio 17 d. 12 val. nuoširdžiai kviečiame į  tradicinį tremtinių susitikimą Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse prie žeminukės - jurtos.

Paminėsime Gedulo ir Vilties dieną, prisiminsime, kaip prieš 80 metų sovietai Trofimovske niekino mirusiuosius; dalyvausime Dalios Grinkevičiūtės atminties ir pagarbos medalio įteikimo ceremonijoje; susipažinsime su dailininkės Jūratės Bičiūnaitės Masiulienės iliustracijomis jos knygai „Jaunystė prie Laptevų jūros“; apmąstysime Jakutijos dailininkės A. Bočiarovos Inokentjevos paveikslą „Ar ne mes žuvys?“; išgirsime renginio svečių pasisakymus.

Renginyje dalyvaus kun. Stasys Kazėnas SJ, LR Seimo ir Vyriausybės nariai bei kiti garbūs svečiai. Tradiciškai laukiame profesoriaus Vytauto Landsbergio.

[...] Grupė kalinių, lydima sargybos, išėjo į Trofimovską vežti lavonų. Mudu su Vaclovu Vaitulioniu, Lietuvos policininku iš Nedzingės, likome kūrenti laužų, kad lavonų vežėjai neklaidžiodami galėtų grįžti. [...] Grįžę ir pasišildę prie laužų bei atsigėrę arbatos, kaliniai buvo vėl išvaryti antrą kartą vežti tą baisų krovinį. [...]  (Ričardas Vaicekauskas. Kelio rodyklė, Vilnius, LNM, 2011, p. 184-189)

KVIETIMAS parsisiuntimui: http://laptevieciai.lt/parsisiuntimai


(Alfredo Ališausko piešinys R. Vaicekausko knygai "Ten, kur baigiasi žemė")